ΚΟΡΟΝΟΪΟ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Σίγουρα πολλά παιδιά θα έθεσαν αυτές τις ερωτήσεις στους γονείς τους. Όταν άκουσαν ότι θα μείνουν στο σπίτι, λόγω ενός ιού, μπορεί να χάρηκαν, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι δεν θα πηγαίνουν στο σχολείο. Σύντομα όμως, θα αρχίσει να εμφανίζεται και ένα άλλο συναίσθημα...Το συναίσθημα της βαρεμάρας! Έτσι, και οι γονείς αρχίζουν να ψάχνουν ιδέες για δημιουργική απασχόληση των παιδιών, χωρίς να κολλήσουν στην τηλεόραση και το tablet. Αυτό το άρθρο είναι γεμάτο δραστηριότητες για να απασχοληθούν τα παιδιά στο σπίτι. 

Μικροί και μεγάλοι, λάβετε θέσεις για αξέχαστες κορονοϊο-δραστηριότητες...Βάλτε τα δυνατά σας να νικήσετε τον ιό!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1

ΤΙΤΛΟΣ: «ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟ-ΙΣΤΟΡΙΑ»

«Ένας ιός με κορώνα» (πάτησε εδώ): Μία ιστορία για τον κορονοίο...Διάβασε, μάθε και συζήτησε με τους γονείς σου και τα αδέρφια σου για τον κορονοϊό. 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 2

ΤΙΤΛΟΣ: «ΚΟΡΟΝΟΪΟ-ΓΡΑΜΜΑ»

Κατέγραψε την εμπειρία της καραντίνας, λόγω της πανδημίας. Τι γνωρίζεις για τον ιό, την πανδημία και την καραντίνα, τι σου έκανε εντύπωση, πως απασχολείσαι στο σπίτι, συναισθήματα, σκέψεις κ.α. Αυτό το γράμμα μπορείς να το σφραγίσεις σε έναν φάκελο, να το βάλεις σε ένα συρτάρι και να το ανοίξεις σε κάποια χρόνια για να ανακαλέσεις στο μυαλό σου αυτή την ξεχωριστή εμπειρία που έζησες. Πάρε, λοιπόν, χαρτί και μολύβι...

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 3

ΤΙΤΛΟΣ: «ΓΙΝΕ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΜΟΔΑΣ...»

Πάρε λευκά μπλουζάκια ή φανελάκια και ζωγράφισε κάτι σχετικά με τον κορονοϊό ή την δική σου εκδοχή για το λογότυπο της καμπάνιας «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ». Στη συνέχεια, φόρεσε τα μπλουζάκια και τράβηξε μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες...

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 4

ΤΙΤΛΟΣ: «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ»

Φταίξε το δικό σου ημερολόγιο συναισθημάτων που εκεί θα ζωγραφίζεις τα συναισθήματά σου κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στο σπίτι λόγω της καραντίνας.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 5

ΤΙΤΛΟΣ: «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ»

Σε ένα τετράδιο ή σε ένα ημερολόγιο γράψε στο τέλος κάθε μέρας, τι έκανες και πως απασχολήθηκες στο σπίτι.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 6

ΤΙΤΛΟΣ: «ΚΟΡΟΝΟΪΟΠΑΓΙΔΑ»

Κατασκεύασε τον κορονοϊό όπως τον φαντάζεσαι και στην συνέχεια μία κορονοϊοπαγίδα για να τον παγιδεύσεις και να βοηθήσεις στην μείωση της εξάπλωσής του. Πάρε πλαστελίνη, πηλό, οδοντογλυφίδες, κλαδάκια, πετρούλες και ό,τι άλλο μπορεί να έχεις στο σπίτι ή στην αυλή σου και δημιούργησε!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 7

ΤΙΤΛΟΣ: «ΚΑΨΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ»

Φτιάξε τον κορονοϊο με αλεύρι, αυγά, γάλα, λίγο αλάτι και λάδι, βάλε το τηγάνι πάνω στην κουζίνα και κάψε τον κορονοϊό...Αφού τσουρουφλιστεί καλά, θα μπορείς να φας με ασφάλεια φοβερές τηγανίτες!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 8

ΤΙΤΛΟΣ: «Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟ-ΙΣΤΟΡΙΑ»

Διάβασες και έπαιξες αρκετά με τον κορονοϊό μέχρι τώρα. Νομίζω είσαι έτοιμος να γίνεις εσύ ο συγγραφέας και εκδότης του δικού σου βιβλίου με την δική σου κορονοϊο-ιστορία. Δώσε τίτλο, ζωγράφισε εικόνες, εξώφυλλο και έτοιμο το πρώτο δικό σου βιβλίο!

Και εσείς οι μικρότεροι που δεν ξέρετε ακόμη να γράφετε και να διαβάζετε φτιάξτε την δική σας κορονοϊο-ιστορία ζωγραφίζοντας! Ζωγραφίστε εικόνες που αν μπουν σε μία σειρά δημιουργούν μία φοβερή κορονοϊο-ιστορία! 

Μικροί και μεγάλοι βάλτε φαντασία λοιπόν!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 9

ΤΙΤΛΟΣ: «ΛΑ ΛΑ ΛΑ...ΚΟΡΟΝΟΪΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΩ»

Αν είσαι ένας μικρός καλλιτέχνης δοκίμασε να φτιάξεις το δικό σου τραγούδι για τον κορονοϊό...ή και την δική σου παράσταση!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 10

ΤΙΤΛΟΣ: «ΚΟΡΟΝΟΪΟ-ΔΡΟΜΙΕΣ»

Για τις κορονοϊο-δρομίες θα χρειαστείς μερικά pom pom, καλαμάκια και είτε μερικά πλαστικά ποτήρια, είτε την δική σου κορονοϊο-παγίδα. Τα pom pom θα είναι ο κορονοϊος και εσύ με ένα καλαμάκι θα τον φυσάς δυνατά για να τον παγιδέψεις μέσα στα πλαστικά ποτήρια ή στην κορονοϊοπαγίδα σου. Εναλλακτικά, μπορείς φτιάξεις τις δικές σου διαδρομές. Βάλε για εμπόδια μαξιλάρια, κουτιά, λεκάνες και ό,τι άλλο σκεφτείς...Ζήτησε από κάποιον να παριστάνει τον κορονοϊό και προσπάθησε να φτάσεις στον τερματισμό πριν από αυτόν. Προσοχή! Ρώτησε την μαμά αν επίτρεπει να παίξεις αυτό το παιχνίδι μέσα στο σπίτι!

Πέρα από αυτές τις κορονοϊο-δραστηριότητες υπάρχουν και πολλά άλλα που μπορείς να κάνεις! 

  • Φύτεψε και φρόντισε το δικό σου λουλούδι, 

  • Βοήθησε τους γονείς σου στις δουλειές τους, 

  • Παίξε κρεμάλα και τρίλιζα

  • Φτιάξε τη λαμπάδα σου για το Πάσχα, 

  • Κάνε (κορονοϊο)-κολάζ

  • Παίξε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού για το σπίτι, 

  • Κάνε γυμναστική,

  • Παίξε “Όνομα, Ζώα, Φυτά…” &“Πέτρα, Μολύβι, Ψαλίδι, Χαρτί”,

  • Αγώνες ισορροπίας: Με ένα βιβλίο στο κεφάλι προσπάθησε να διασχίσεις μία διαδρομή μέσα στο σπίτι χωρίς να πέσει το βιβλίο,

  • Φούσκωσε μπαλόνια και παίξε βόλεϊ στο σπίτι,

  • Παίξε “μουσικές καρέκλες” & παντομίμα,

  • Κουτσό: Σχεδίασε με κιμωλία κουτσό στην αυλή ή και άλλα παιχνίδια και παίξε.

  • Αράχνες: Φτιάξε με σχοινί ή χαρτοταινία ιστό αράχνης και προσπάθησε να περάσεις από μέσα χωρίς να ακουμπήσεις,

  • Φτιάξε κάστρο με σεντόνια και μαξιλάρια,

  • Τυφλόμυγα

  • Πάρε μία χαρτόκουτα, βάλε διάφορα αντικείμενα μέσα. Έπειτα, ανοίξε δύο τρύπες, βάλε τα χέρια σου μέσα και ψηλαφώντας προσπάθησε να καταλάβεις τι πιάνεις μέσα στην κούτα.

  • Τσουβαλοδρομίες

  • Χαλασμένο τηλέφωνο

  • Περίγραψε αντικείμενα και ο συμπαίκτης σου θα προσπαθεί να καταλάβει τι περιγράφεις!

  • Φτιάξε βραχιόλια με χάντρες και σχοινιά.

Μέσα από όλα αυτά τα παιχνίδια, όχι μόνο θα διασκεδάσεις, αλλά θα κάνεις και εξάσκηση σε πολλούς τομείς (περιγραφικό λόγο, στην ανάκληση πληροφοριών, λεπτή κίνηση, θα βελτιώσεις τη στάση σώματος κ.α.).

Και αφού κάνεις όλα αυτά, ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις και δικά σου παιχνίδια... αρκεί να βάλεις λίγη φαντασία! 

Καλή διασκέδαση και προσοχή μένοντας σπίτι!